Algemeen
in het kort

Workshops
Acting Out Teambuilding
Communicatie en Ontmoeting
Games
Het Verhaal van (alle kanten)
• Management DE VLOER OP
Module Presentatietechnieken
Module Waarnemingsvermogen
Presentatie als Dialoog
Remedial-Acting
Scheiden doet Lijden
Shakespeare en Leiderschap
Werken met Fysiek-Mentaal Proces

 

 

Workshops op maat
Management DE VLOER op

“Management De vloer op” is een nieuwe rollenspelmethodiek speciaal ontwikkeld voor het gebruik in trainingen op het gebied van management en leiderschap. Twee trainees worden samen geplaatst in een voor hun lastige be-drijfsmatige situatie. Zij worden gebrieft volgens de methode van de gescheiden opdrachten. Dit betekent, dat ze van elkaar niet weten wat de ander van plan is of wil bereiken. Doordat de trainees elkaars standpunt, drijfveren, doel en achterliggende overtuigingen niet weten ontstaat voor hen op dat moment een geheel nieuwe (leer)situatie. Door middel van reeds bekende of op dat moment aangereikte communicatievaardigheden en door coaching van de trainer/spelleider, moeten de spelers tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van de situatie komen. Bij voorkeur uiteraard een win-win situatie.

De trainees/cursisten die niet direct aan het spel deelnemen kunnen in twee groepen worden verdeeld die zich elk achter één van beide spelers opstellen. Zij kunnen de spelers desgevraagd van feedback voorzien. Op deze manier nemen zij ook deel aan het spel en is het leereffect ook voor hen groot. Je kunt er ook voor kiezen om de toeschouwers gewoon objectieve toeschouwers te laten zijn. In dat geval leren zij vooral door te kijken naar het proces en het signaleren van de diverse mechanismen die bij communicatie een rol spelen.

We hebben speciaal voor “Management de vloer op” een aantal zeer herkenbare en tot de verbeelding sprekende situaties uitgewerkt waar beginnende en reeds gevorderde managers en leidinggevenden hun tanden in kunnen zetten. Uiteraard is het de bedoeling dat alle trainees in deze workshop aan bod komen. Doordat er telkens twee cursisten bij een spel betrokken zijn is dat doel zeker haalbaar.

Meer informatie:
mail: rene@mensenzoalswij.nl

 

 

René Retèl


meer info

andere workshops
Acting Out Teambuilding
Presentatie als Dialoog
Shakespeare & Leiderschap