Algemeen
in het kort

Workshops
Acting Out Teambuilding
Communicatie en Ontmoeting
Games
Het Verhaal van (alle kanten)
Management DE VLOER OP
Module Presentatietechnieken
Module Waarnemingsvermogen
Presentatie als Dialoog
Remedial-Acting
Scheiden doet Lijden
• Shakespeare en Leiderschap
Werken met Fysiek-Mentaal Proces

 

 

Workshops op maat
Shakespeare en Leiderschap

ZIE: volledig interview

“Moet ik daar werkelijk blootshoofds gaan staan?” (Coriolanus)
“Wat vrees ik? Mezelf? Hier is toch niemand anders?” (Richard III)
“Wie ‘s hemels zwaard wil voeren, zij streng, ja, maar vroom erbij” (Maat voor maat)

de basis
Teksten van William Shakespeare, vormen de basis van deze workshop. In een groot aantal van zijn stukken komen leiders voor: koningen, veldheren, stadsbestuurders maar ook vaders. En altijd hebben zij een dilemma. Bijvoorbeeld over het delen van macht, buigen voor het volk of over de gevolgen van hun daden. We nemen teksten uit o.a.: Hamlet, King Lear, Julius Caesar, Maat voor Maat en Coriolanus.

het doel
Doel van de workshop is het inzichtelijk, maar vooral ook voelbaar maken hoe grote leiders bij Shakespeare worstelen met hun dilemma’s. Hoe je heen en weer geslingerd kunt worden tussen buigen en barsten of tussen angst en vertrouwen. Doel is ook het experimenteren met een aantal theatrale manieren om met deze dilemma’s om te gaan. Om uiteindelijk ook iets te kunnen zeggen over welke manier jou het beste past.

de workshop
Een warming-up van theateroefeningen rond houding, stem en beweging werkt toe naar het werken met de teksten van Shakespeare. In subgroepjes wordt een plenaire presentatie voorbereid van een aantal leiders bij Shakespeare. Onder leiding van de trainer/regisseur wordt plenair verder gewerkt aan stemgebruik, houding en non-verbale communicatie. Ook zal de totale groep worden ingezet om het spel van de enkeling te ondersteunen, dit alles op zoek naar een spelervaring van hoge intensiteit.

Tot slot worden de spelervaringen geëvalueerd en wordt gekeken naar de bruikbaarheid daarvan in ieders eigen (werk)situatie. Door identificatie met één van de rollen van Shakespeare is het makkelijker om buiten jezelf te treden en te experimenteren met stijlen van leiderschap. Je vergroot hiermee je gedragspalet en kunt bewuster kiezen voor de stijl die bij jou past.

Meer informatie:
mail: rene@mensenzoalswij.nl

 

 

René Retèl


meer info

andere workshops
Acting Out Teambuilding
Management DE VLOER op
Presentatie als Dialoog