Algemeen
in het kort

Workshops
Acting Out Teambuilding
Communicatie en Ontmoeting
Games
Het Verhaal van (alle kanten)
Management DE VLOER OP
• Module Presentatietechnieken
Module Waarnemingsvermogen
Presentatie als Dialoog
Remedial-Acting
Scheiden doet Lijden
Shakespeare en Leiderschap
Werken met Fysiek-Mentaal Proces

 

 

Workshops op maat
module Presentatietechnieken

BASIS-Vaardigheden - “Als je maar weet hoe het werkt!”
Tijdens deze module gaan we in op simpele principes, die aan een goede presentatie ten grondslag liggen. Makkelijk, handig om te weten en zo ‘hup’ al de volgende dag toe te passen.

Het creatieve proces- “Je hoeft alleen de hekjes in je brein weg te halen en je zult versteld staan wat je allemaal kunt bedenken” Bekend verschijnsel: Je ‘mag’ een presentatie voorbereiden, de inhoud is van wezenlijk belang maar om die goed over de bühne te krijgen moet het wel ‘leuk, sprankelend, pakkend ….zijn. Wat je wilt vertellen is wel duidelijk – maar HOE???? Hier heeft je brein ruimte voor nodig. Ruimte om gek te doen, gek te denken, weg van alle voorwaarden uit de realiteit.
Tijdens deze module onderzoeken we verschillende invalshoeken van waar uit jij je fantasie vrije loop kunt laten . Muziek, Beeld, Beweging, Kunst, Cultuur, een persbericht, roman of citaat kunnen uitgangspunten en leiddraden zijn. S u p e r l e u k! en energiegevend deze bijeenkomst(en).

Het creatieve product- “Hoe het idee tastbaar en zichtbaar wordt”
Er zijn zo veel meer vormen om iets te presenteren, dan de gangbare ‘power point’. Deze module gaat over vormgeving. Welke middelen of media kun je gebruiken? Hoe maak je gebruik van de eigenschappen van de ruimte waarin de presentatie gegeven wordt? Welke functie moet ‘het publiek’ hebben, wat is de essentie van je boodschap en hoe anders dan het uit te spreken kun je dit overbrengen. Theatrale wetten en principes zullen het uitgangspunt zijn van dit vormgevingsproces.

Het persoonlijk effect- “Jij maakt het verschil”
Degene die de presentatie geeft, trekt minstens zo veel aandacht als de presentatie zelf. Het is dus belangrijk om zicht te hebben op je eigen kwaliteiten als je voor een groep mensen iets vertelt en ook te weten waar je juist niet goed in bent. Als je dat helder hebt, kun jij je kracht uitbuiten en je zwakke punten compenseren door hier in je vormgeving rekening met te houden. Als je weet dat je handen beginnen te trillen wanneer je van een papier voorleest – leg het dan neer en zorg dat je armen ergens op kunnen steunen. Als je weet, dat mensen altijd vreselijk om je moeten lachen omdat het in je natuur zit om ad rem ergens grapjes over te maken, zorg dan, dat je deze kwaliteit inzet op momenten in de presentatie dat het kan zonder dat je boodschap wordt ondermijnd. Tijdens deze module krijgen de deelnemers feedback over hun voorkomen en handige tips om hun eigenheden effectief tot hun recht te laten komen.

Mijn persoonlijke drive:
Mensen uit het bedrijfsleven leren hoe makkelijk het is om met onwijs veel plezier een prachtige presentatie te maken en deze ook zelf te geven.

Meer informatie:
mail: carmen@mensenzoalswij.nl

 

 

Carmen Nitzer


meer info

andere workshops
Waarnemingsvermogen